blog-header-image

3 tips til en mere aktiv hverdag på jobbet

Aktiv hverdag?

Sidder du også ned, når du arbejder? Det er vi i hvert fald mange, der gør. Måske sidder du endda ned i bilen eller i bussen til og fra arbejdet – og bruger (ligesom de fleste andre) lidt tid i lænestolen eller på sofaen om aftenen. Det kan blive til mange timer, hvor vi er passive. Men det er faktisk nemt at blive mere aktiv selvom du sidder ned det meste af dagen.

 

3 små fifs til en mere aktiv dag på jobbet

  1. Sid i forskellige højder. Det er vigtigt at du har en god stol og et godt bord, der er let at indstille – det skaber rammerne for dit fysiske arbejdsmiljø. Indstil din stol og dit bord i forskellige højder i løbet af dagen. Fx kan du starte din dag med at sidde meget højt (næsten stående). Og hvad gør det? Det øger blodgennemstrømningen, når du sidder højt og afvekslingen af siddestillinger gør, at du bruger din krop forskelligt i løbet af dagen.
  2. Små pauser på 3-5 minutter flere gange om dagen gør en stor forskel, når du bliver træt og tung i hovedet. Prøv det. Rejs dig op og gå lidt. Stræk ryggen og træk vejret dybt. Du bliver fyldt op med energi i løbet af et par minutter og kan vende tilbage til arbejdet med friske øjne. Typisk kan du selv føle, hvornår det er tid til at bevæge sig lidt: du bliver nemt distraheret og har sværere ved at koncentrere dig om, det du laver. De fleste tager automatisk små pauser i ny og næ i løbet af dagen på arbejdet, henter kaffe, vand eller taler med en kollega. Du kommer op og får bevægelse i kroppen. Blodgennemstrømningen øges i kroppen og der kommer frisk ilt til hjernen.
  3. Stil dig op. Det er en vildt god vane at stå op i løbet af dagen. Her på kontoret har jeg valgt at stå op efter frokost i minimum 30 minutter. En anden idé er at holde sine møder stående. Alternativt kan du tage telefonopkaldet mens du går en tur rundt om bygningen.

 

 

Kvinde der sidder på en InCharge stol på et kontor

Det er vigtigt at du sidder godt og er aktiv, også selvom det meste af din arbejdsdag foregår siddende.

 

De her råd er ikke rocket science, og måske du har hørt flere af dem før. Men sagen er, at små ændringer i hverdagen, kan gøre en stor forskel. Og der skal ikke mere til for at tage det aktive valg. Bruger du allerede en af disse fifs i din hverdag, eller har du et andet godt tip i ærmet? Så send det endelig til os, eller kommentér på vores Facebookside.